מתכון בורקס חציל קלוי | השף הלבן

בורקס חציל קלוי

בורקס במילוי חציל קלוי וגבינות

מאת: לימור תירוש
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בורקס חציל קלוי

המרכיבים ל 15 מנות:

קטגוריה - בדיקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החצילים על אש גבוהה (2-3 דקות כל צד).

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    מוציאים את ליבת החצילים ומסננים במסננת למשך מספר שעות.

  • 03.

    להכנת המלית, מערבבים את ליבת החצילים המסוננת עם הגבינות והביצה, מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    מקמחים את בצק העלים ומרדדים אותו על משטח מקומח.

  • 05.

    קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס.

  • 06.

    מניחים על חצי מכמות העיגולים כפית מתערובת המלית.

  • 07.

    מברישים את השוליים בחלמון ומכסים בעיגולי הבצק הנותרים.

  • 08.

    בעזרת כוס קטנה יותר, מהדקים את הבצק העליון לתחימת שולי המלית, על מנת למנוע גלישת מלית החוצה.

  • 09.

    מברישים בחלמון את מרכז הבורקס בלבד ומפזרים מעל את פתיתי גבינת העמק.

  • 10.

    אופים בחום גבוה של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.

    טיימר מופעל

    00:25:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.