מתכון בורקס פילו יווני | השף הלבן

בורקס פילו יווני

מאפה יווני קלאסי של שכבות בצק פילו עם מילוי גבינת כנען, יוגורט, ביצים וחמאה. מאפה אוורירי ותפוח שכולו עונג צרוף.

מאת: חוברת שבועות תנובה 2016
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בורקס פילו יווני

המרכיבים ל 6-8 מנות:

קטגוריה - בדיקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מחממים מראש תנור לחום גבוה של 200 מעלות. מפוררים את גבינות הכנען והפטה לקערה. מוסיפים את היוגורט, הביצים ואבקת הסודה. הסודה והיוגורט יתחילו לפעול ביחד די מהר והתערובת תתפח.

  • 02.

    חותכים את דפי בצק הפילו לרצועות ברוחב 15 ס״מ. מורחים רצועה אחת בחמאה מומסת. שמים בקצה הרצועה תלולית ארוכה של תערובת גבינות ומקפלים את שני צדי השוליים כלפי פנים. מגלגלים לסיגר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם בצק הפילו עד שנגמר המילוי. 3 מורחים על הבורקסים חמאה מומסת ושמים בתנור ל־20 דקות או עד שהפילו זהוב ופריך.

    טיימר מופעל

    00:20:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.