חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט | השף הלבן

חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט

חלה עשירה וחגיגית עם יוגורט ודבש ושתהפוך את האירוח שלכם בראש השנה – למושלם! רוצים להכין גרסת פרווה? ניתן להחליף את היוגורט במעדן סויה ואת החמאה בשמן זית

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
חלה לראש השנה עם דבש ויוגורט
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 2:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערת מיקסר מוסיפם את כל החומרים של הבצק מלבד המלח. לשים כ-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד (במידה והבצק רך מידי להוסיף קצת קמח) ומוסיפים את המלח והחמאה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    על משטח מקומח תופחים על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל 6-8 כדורים שווים.

  • 03.

    יוצרים מהבצק גלילות באורך כ 30 ס"מ. יוצרים 2 צמות מ-3 או 4 גלילות בכל צמה. מהדקים היטב בקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מניחים להתפחה 30-40 דקות או עד שהחלות הכפילו את נפחם (מעט פחות).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    מברישים את החלות בביצה. מקשטים בשומשום ואופים 30-35 דקות או עד שהחלות מזהיבות לגמרי. מומלץ לאכול טרי באותו היום.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 07.

    בתאבון!

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.