מתכון פוקצ'ה קלה להכנה | השף הלבן

פוקצ'ה קלה להכנה

רוצים להפתיע את כולם עם מאפה עשיר וקל להכנה? קבלו את הפוקצ'ה המושלמת

מאת: שיר אלגום
20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פוקצ'ה קלה להכנה

המרכיבים ל 6 יחידות / 12 מנות:

קטגוריה - בדיקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת, ולשים בשתי הידיים במשך 7 דקות.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 02.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לתפיחה ל-45 דקות.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 03.

    לשים שוב את הבצק, מכסים ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 04.

    מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.

  • 05.

    מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים (אפשר עם שמן זית או בלי לשומרים). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה - בתבנית או על אבן אפייה חמה - עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור, מזלפים על הפוקצ'ה מעט שמן זית ומפזרים מלח ים ועלי רוזמרין. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים חם.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 07.

    להגשה: מורחים את הלבנה בצלחת (כמו חומוס) ומעל מפזרים עגבנייה מרוסקת, מלח ומעט שמן זית. "מנגבים" את הלאבנה עם הפוקצ'ה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.