מתכון פשטידת גבינה, קישואים ונענע | השף הלבן

פשטידת גבינה, קישואים ונענע

במיוחד לשבועות! בואו ללמוד להכין פשטידת קישואים עשירה וטעימה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פשטידת גבינה, קישואים ונענע
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 10 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ.

  • 02.

    מניחים את גפרורי הקישואים במסננת וזורים מעל את המלח. מניחים קישואים להגיר את הנוזלים כ-10 דקות. שוטפים את הקישואים מהמלח, סוחטים היטב ושומרים בצד.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    בקערה גדולה, מניחים גבינת חמד, פתיתי פרמזן, בצל, נענע, שמיר, קליפת לימון ומעט פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. כעת מוסיפים את גפרורי הקישואים ומערבבים (אין צורך להוסיף מלח, הגבינות מלוחות דיים).

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתנור, מעל נייר אפייה ואופים כ-60 דקות.

    טיימר מופעל

    00:00:00
  • 05.

    מפוררים מעל את גבינת העזים ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ועל פני הפשטידה מופיעים סימני צריבה זהובים. מניחים את התבנית על רשת צינון ל-5 דקות לפני שמשחררים ממנה את הפשטידה. מניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי נענע ושמיר.

    טיימר מופעל

    00:30:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.