מרק אפונה מפנק לימי החורף הקרים - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה

יש ירקות? יש לכם חמש דקות? קבלו מתכון למרק סמיך וטעים במיוחד

מאת: שף קובי פרסול
10 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה

המרכיבים ל 5 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית קלות ומטגנים את הבצל עד גוון שקוף.

  • 02.

    מוסיפים כוס 1 של נוזל וממשיכים לבשל את הבצל לעוד כ 4 דקות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים את הגזר האפונה המנטה השמיר(משאירים כ3/4 כוס אפונה בצד לקישוט המרק) ואת הנוזלים מרתיחים ומתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט

  • 04.

    מבשלים על אש בינונית עד לריכוך הירקות .

  • 05.

    מצננים וטוחנים בבלנדר ידני .

  • 06.

    מדללים מעט בנוזל ומרתיחים למשך 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 07.

    בסיר קטן בצד מבשלים עד לריכוך את האפונה שנותרה ומוסיפים למרק הרותח.

  • 08.

    מערבבים את המרק בסיר ויוצקים לצלחת ומניחים מלמעלה עלי מנטה לעיטור.  

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.