מרק אפונה מפנק בשילוב מנטה טריה
יש ירקות? יש לכם חמש דקות? קבלו מתכון למרק סמיך וטעים במיוחד
10 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל 5 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית קלות ומטגנים את הבצל עד גוון שקוף.
-
02.
מוסיפים כוס 1 של נוזל וממשיכים לבשל את הבצל לעוד כ 4 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הגזר האפונה המנטה השמיר(משאירים כ3/4 כוס אפונה בצד לקישוט המרק) ואת הנוזלים מרתיחים ומתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט
-
04.
מבשלים על אש בינונית עד לריכוך הירקות .
-
05.
מצננים וטוחנים בבלנדר ידני .
-
06.
מדללים מעט בנוזל ומרתיחים למשך 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
בסיר קטן בצד מבשלים עד לריכוך את האפונה שנותרה ומוסיפים למרק הרותח.
-
08.
מערבבים את המרק בסיר ויוצקים לצלחת ומניחים מלמעלה עלי מנטה לעיטור.