מרק שעועית אדומה עשיר ומפנק - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק שעועית אדומה

זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה – מרק שעועית אדומה מנחם ומלא בדברים טובים, שכל אחד יכול להכין בפחות מחצי שעה של עבודה

מאת: מירב גביש
בשרי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק שעועית אדומה

המרכיבים ל 8 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם שמן זית על אש בינונית.

  • 02.

    מוסיפים בצל, גזר, כרישה ושורש סלרי. מאדים ומטגנים קלות 6-8 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהירקות מזיעים אך לא רכים מדי (באופציה הבשרית: מוסיפים את הצ'וריסו ומח עצם יחד עם הירקות).

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 03.

    מוסיפים שום קצוץ, טימין ועלה דפנה.

  • 04.

    מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים עגבניות ושעועית ומערבבים.

  • 06.

    מוסיפים מים או ציר ומביאים לרתיחה. מורידים את הקצף.

  • 07.

    מוסיפים את התבלינים, מביאים שוב לרתיחה.

  • 08.

    מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. טועמים ואם צריך מוסיפים תיבול.

  • 09.

    אם רוצים להסמיך את המרק, מורידים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים.

הידעת?

יש מעט דברים יותר מפנקים בחורף מאשר לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, יש לכם מזל, זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה - מרק שעועית אדומה מנחם ומלא בדברים טובים, שכל אחד יכול להכין בפחות מחצי שעה של עבודה. למי שאוהב מרקים, מדובר במתכון חובה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.