גפילטע פיש לראש השנה – עדינות ומתקתקות | השף הלבן

גפילטע פיש לראש השנה

קציצות דג עדינות וטיפה מתקתקות שאין ארוחת ראש השנה או פסח בלעדיהן. מתכון מסורתי שממש קל להכין

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
גפילטע פיש לראש השנה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 14 יחידות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 02.

    שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.

  • 03.

    מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש (לפחות שעה ועד לילה).

  • 04.

    מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב ובנתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח מנמיכים ללהבה נמוכה ושמים את הקציצות בסיר.

  • 05.

    מביאים לסף רתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות במים.

  • 06.

     מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר 3 שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.