גפילטע פיש לראש השנה
קציצות דג עדינות וטיפה מתקתקות שאין ארוחת ראש השנה או פסח בלעדיהן. מתכון מסורתי שממש קל להכין
המרכיבים ל 14 יחידות:
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.
-
03.
מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש (לפחות שעה ועד לילה).
-
04.
מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב ובנתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח מנמיכים ללהבה נמוכה ושמים את הקציצות בסיר.
-
05.
מביאים לסף רתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות במים.
-
06.
מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר 3 שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.