חומוס שהוא חלום – המתכון של יונית צוקרמן: קל וטעים | השף הלבן

מתכון לחומוס של יונית צוקרמן

המדריך של יונית צוקרמן לחומוס המושלם שמכינים בקלות ובמהירות. סידרנו לכם מתכון בסיסי לחומוס, אופציות ל-2 תוספות ואפילו מתכון למסבחה! מדריך שחייבים להכיר

מאת: יונית צוקרמן
בשרי סוג מתכון
10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לחומוס של יונית צוקרמן
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    חומוס בסיסי:

  • 02.

    מסננים היטב את החומוס ומעבירים למעבד מזון. מכניסים למעבד המזון את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי

  • 03.

    טיפ: מומלץ שהחומוס יהיה מעט נוזלי, מכיוון שבמקרר הוא מתקשה והופך לסמיך יותר. במידה ובזמן העיבוד המרקם סמיך מידי, כדאי להוסיף מעט מים.

  • 04.

    תוספת בשר:

  • 05.

    קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ואת התבלינים ומטגנים עד שצבע הבשר הופך לשחום.

  • 06.

    תוספת פטריות:

  • 07.

    מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות עד להשחמה של הפטריות.

  • 08.

    הרכבת המנה:

  • 09.

    מניחים חומוס בצלחת ומעליו את התוספת שבחרתם (בשר או פטריות). מפזרים מעט עלים ירוקים (פטרוזיליה או כוסברה) ומזלפים שמן זית. מומלץ להוסיף גם ביצה קשה.

  • 10.

    מסבחה:

  • 11.

    מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם עם כל התבלינים ומבשלים רבע שעה. מניחים את ממרח החומוס בצלחת, מעליו 2-3 כפות של גרגירי החומוס המבושלים יחד עם פטרוזיליה, שמן זית, פפריקה ומעט עריסה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.