כוסות פילו במילוי סלט יווני – לאירוח קייצי קליל | השף הלבן

כוסות פילו במילוי סלט יווני

הנה דרך מרשימה, נוחה וטעימה להגשת סלט – ככה תכינו בקלות כוסות פילו אישיות פריכות ממולאות בסלט יווני קייצי ומרענן. הלהיט שיכבוש את המשפחה או האורחים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כוסות פילו במילוי סלט יווני
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 20 כוסות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל180 מעלות.

  • 02.

    פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.

  • 04.

    חותכים את העלה הגדול ל-9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך תבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.

  • 05.

    אופים את הכוסות עלי פילו כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט בצדדים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה.

  • 07.

    שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.

  • 08.

    מכינים סלט מכל הירקות והגבינה ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

הידעת?

הרכבת המנה: ממלאים כל כוס בסלט יווני ומקשטים בעלה אורגנו. אוכלים מיד.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.