כוסות פילו במילוי סלט יווני
הנה דרך מרשימה, נוחה וטעימה להגשת סלט – ככה תכינו בקלות כוסות פילו אישיות פריכות ממולאות בסלט יווני קייצי ומרענן. הלהיט שיכבוש את המשפחה או האורחים
המרכיבים ל 20 כוסות:
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל180 מעלות.
-
02.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו.
-
03.
חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.
-
04.
חותכים את העלה הגדול ל-9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך תבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.
-
05.
אופים את הכוסות עלי פילו כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט בצדדים.
טיימר מופעל
-
06.
חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה.
-
07.
שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.
-
08.
מכינים סלט מכל הירקות והגבינה ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
הידעת?
הרכבת המנה: ממלאים כל כוס בסלט יווני ומקשטים בעלה אורגנו. אוכלים מיד.