סלט סלרי ותפוח ברוטב שמנת
סלט בסגנון וולדורף בגרסה מעודנת
המרכיבים ל 6 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את שורש הסלרי וחותכים לרבעים. שומרים את הגבעולים הפנימיים היפים לסלט. חותכים את התפוח לרבעים ומוציאים את הליבה. מגררים את הסלרי ואת התפוח על מגררת גסה (אם משתמשים בדסקית הגירור של מעבד המזון מקבלים תוצאה יפה יותר). מעבירים מיד לקערה, מטפטפים עליהם את שני סוגי החומץ ומערבבים (החומץ עוצר את ההתחמצנות ומונע שינוי צבע). קוצצים דק את גבעולי הסלרי השמורים - יש צורך ב־¼-½ כוס - ומוסיפים לקערה.
-
02.
טורפים יחד מיונז, שמנת, חרדל, חזרת וקורט סוכר. מוסיפים את רוב כמות הרוטב לסלט הסלרי ומערבבים בתנועות הקפצה. מעבירים לכלי הגשה, מטפטפים למעלה את שארית הרוטב וזורים את הבוטנים.