מתכון בורי אפוי במלח | השף הלבן

מתכון לבורי אפוי במלח

דג בורי אפוי במלח. מתכון מעניין בו הדג מכוסה במלח

מאת: אבשלום די-נור
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לבורי אפוי במלח

המרכיבים ל כמספר הדגים:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בגודל הולם בשכבה עבה (שלושה סנטימטר) של מלח גס עליה.

  • 02.

    מניחים את דג הבורי בשלמותו כאשר בבטנו טומנים כמה גבעולי תימין.

  • 03.

    מכסים את הדג בשכבה זהה בעובייה של מלח גס ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות. דג בינוני במשקל קילו ורבע יהיה מוכן תוך שלושת רבעי השעה. דג גדול יותר יש לאפות שעה.

  • 04.

    בתום האפייה מוציאים את התבנית, שוברים את מעטפת המלח שהתקשתה תוך אפייה.

  • 05.

    מסירים את קליפת המלח העליונה (אליה דבוק עור הדג). בשר הדג נחשף לעיני כל.

  • 06.

    מחלצים את הדג ממיטת המלח. מטפטפים עליו כמה טיפות שמן זית.

  • 07.

    עוד מתכוני דגים ניתן למצוא

  • 08.

    כאן

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.