מתכון ביצה בקן עם גבינת עמק | השף הלבן

ביצה בקן עם גבינת עמק

דרך פשוטה להפוך את מאכל הילדות הנוסטלגי לקצת יותר חגיגי ומשעשע.

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ביצה בקן עם גבינת עמק
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 2 טוסטים:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    ‏• מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    ‏• קורצים חור במרכז כל פרוסות לחם בעזרת חתכןעוגיות בצורת לב. מפזרים בשולי הפרוסה פתיתי עמק.

  • 03.

    ‏• אופים 3-2 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 04.

    ‏• מחממים חמאה במחבת, מניחים את פרוסות הלחם ויוצקים את הביצים לחור בזהירות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהביצים מתייצבות. מגישים מיד.

    טיימר מופעל

    00:05:00

הידעת?

בארוחת הבוקר מומלץ לשלב מזונות המכילים חלבון איכותי כמו מוצרי חלב ביחד עם פחמימות מלאות כמו לחם מקמח מלא, לחמניה מלאה ועוד. המנה מכילה 87% מהחלבון ו-26% מהסידן המומלצים לגילאי 4-8

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.