מיני לביבות טונה, ירקות וגבינה
לביבות גבינתיות עם ירקות
המרכיבים ל 18 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני, מרתיחים מים עם חצי כפית מלח.
-
02.
מבשלים את הכרובית במים הרותחים עד לריכוך כמעט מלא.
-
03.
מסננים, מקררים וקוצצים למרקם מעט גס.
-
04.
את הבטטה מגרדים מעל פומפייה דקה. סוחטים את הנוזלים עם הידיים ומוסיפים לכרובית.
-
05.
את הבצל מגרדים מעל פומפייה דקה ומוסיפים לירקות.
-
06.
את גבינת הכנען מפוררים מעל הירקות.
-
07.
מוסיפים את הטונה, מיץ מהלימון הטרי, פלפל שחור, 3 קורט מלח , קורט קטן אגוז מוסקט, הביצים, הבצל הירוק, קמח תופח ואת השמנת המתוקה.
-
08.
מערבבים היטב את המוצרים לעיסה אחידה.
-
09.
מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן לחום לא גבוהה.
-
10.
יוצרים כדורים קטנים מעיסת הלביבות ופוחסים קצת בעדינות תוך הידוק הדפנות.
-
11.
מניחים בזהירות במחבת החמה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
-
12.
מגישים חם בליווי השמנת החמוצה ובעיטור בצל ירוק פרוס.