רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה
רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת
המרכיבים ל 4-6:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.
-
02.
מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה
-
04.
5 ס"מ במחבת טפלון, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה (הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני). מספיגים בניר סופג.
-
05.
מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 15-20 דקות ופורסים לפרוסות דקות. להגשה:
טיימר מופעל
-
06.
מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת. הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.