מתכון רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה | השף הלבן

רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה

רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה

המרכיבים ל 4-6:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.

  • 02.

    מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה

  • 04.

    5 ס"מ במחבת טפלון, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה (הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני). מספיגים בניר סופג.

  • 05.

    מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 15-20 דקות ופורסים לפרוסות דקות. להגשה:

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

    מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת. הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.​

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.