עוגת עלי גפן – מנה אלגנטית לחג השבועות | השף הלבן

עוגת עלי גפן

עוגת עלי גפן אלגנטית במילוי של בצלים, יוגורט ועשבי תיבול שתשדרג את שולחן השבועות שלכם. אפרת ליכטנשטט עם מתכון מרשים וקל להכנה שחייבים להכין בחג הקרוב.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
https://www.youtube.com/watch?v=kOmMGBZz30o
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: מחבת חסינת חום בקוטר 18-20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בשמן זית.

  • 02.

    המילוי: מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית, מטגנים את הבצלים כרבע שעה עד שהם רכים ומעט שחומים, מצננים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים צנוברים, יוגורט, את עשבי התיבול, גרידת לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח אורז ומערבבים שוב.

  • 03.

    מרפדים את התבנית בשכבה של עלי גפן כשהעלים מכסים את הדפנות ובולטים החוצה מהתבנית. מברישים את העלים במעט שמן זית, מניחים עליהם את המלית, מיישרים ומהדקים מעט. מקפלים את עלי הגפן הבולטים על המילוי, מכסים בשכבת עלים נוספת כך שכל המילוי יהיה מכוסה, ומברישים בשמן זית. 

  • 04.

    אופים כ-30 דקות עד שהמילוי יציב, מוצאים מהתנור ומניחים בצד להתקררות. הופכים על צלחת הגשה, בוזקים צנוברים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם יוגורט.

    טיימר מופעל

    00:30:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.