גאלט אגסים ומסקרפונה - חגיגי ומרשים! | השף הלבן

גאלט אגסים ומסקרפונה

כל ביס ישכנע אתכם שמדובר בתענוג מושלם! קבלו את המתכון הנפלא לגאלט אגסים ומסקרפונה של אבינועם ארביב

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
גאלט אגסים ומסקרפונה
צילום: דן פרץ

המרכיבים ל 12:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית פאי או תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את המסקרפונה, הסוכר והקינמון ומניחים בצד.

  • 02.

    בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את פרוסות האגסים עם מיץ הלימון, הקורנפלור, הסוכר, הווניל והחמאה.

  • 03.

    חותכים מהבצק עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מורחים על הבצק את תערובת המסקרפונה, ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את פרוסות האגסים במעגלים על המסקרפונה – מתחילים מהשוליים ומתקדמים כלפי המרכז. צובטים את שולי הבצק ומכסים בהם מעט את האגסים.

  • 05.

    אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב והאגסים משחימים מעט.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר והמים במחבת קטנה על אש בינונית, עד שהסוכר נמס.

  • 07.

    מברישים בעדינות את הגאלט החם בסירופ הסוכר. מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.