מאפינס מקמח מלא עם תפוחי עץ ומייפל
מאפינס נפלאים שתוכלו להכין בצ'יק צ'ק
המרכיבים ל כ-15 יחידות:
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר החום.
-
03.
בקערה נפרדת מוסיפים את התפוח המגורד (חשוב לגרד את התפוח ממש לפני הכנת המאפינס בכדאי שלא ישחיר), חלב, 3 כפות מייפל, החמאה המומסת, תמצית הוניל והביצה הטרופה.
-
04.
מערבבים ביחד את תערובת הקמח והתפוחים. טורפים בעזר מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ומעט סמיכה.
-
05.
מחממים את התנור ל180 מעלות.
-
06.
מניחים מנג'טים מס' 4 בבקעים של תבנית בקעים.
-
07.
בעזרת כף, מוסיפים לתוך כל מנג'ט מהבלילה עד לגובה 3/4 מגובה המנג'ט.
-
08.
אופים בתנור החם כ-16-18 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים כ-5 דקות על השיש.
טיימר מופעל
-
10.
מורחים מעל כל פני מאפין 1/3 כפית רוטב מייפל ומפזרים אבקת סוכר. מצננים היטב את המאפין לפני שקולפים את נייר המנג'ט. המאפינס נשמרים טריים ליממה בכלי אטום במקרר.