מתכון מאפינס מקמח מלא עם תפוחי עץ ומייפל | השף הלבן

מאפינס מקמח מלא עם תפוחי עץ ומייפל

מאפינס נפלאים שתוכלו להכין בצ'יק צ'ק

מאת: שף קובי פרסול
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפינס מקמח מלא עם תפוחי עץ ומייפל

המרכיבים ל כ-15 יחידות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר החום.

  • 03.

    בקערה נפרדת מוסיפים את התפוח המגורד (חשוב לגרד את התפוח ממש לפני הכנת המאפינס בכדאי שלא ישחיר), חלב, 3 כפות מייפל, החמאה המומסת, תמצית הוניל והביצה הטרופה.

  • 04.

    מערבבים ביחד את תערובת הקמח והתפוחים. טורפים בעזר מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ומעט סמיכה.

  • 05.

    מחממים את התנור ל180 מעלות.

  • 06.

    מניחים מנג'טים מס' 4 בבקעים של תבנית בקעים.

  • 07.

    בעזרת כף, מוסיפים לתוך כל מנג'ט מהבלילה עד לגובה 3/4 מגובה המנג'ט.

  • 08.

    אופים בתנור החם כ-16-18 דקות.

    טיימר מופעל

    00:18:00
  • 09.

    מצננים כ-5 דקות על השיש.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 10.

    מורחים מעל כל פני מאפין 1/3 כפית רוטב מייפל ומפזרים אבקת סוכר. מצננים היטב את המאפין לפני שקולפים את נייר המנג'ט. המאפינס נשמרים טריים ליממה בכלי אטום במקרר.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.