מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים | השף הלבן

מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים

מעדן מסורתי על בסיס גזר ואורז שיכול לשמש כתוספת מתוקה ומאזנת או אפילו כקינוח

מאת: גבי סמלסון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל 12:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    הכנת האורז: שמים את האורז, הסוכר, הווניל ו-3 כפות מים בסיר מביאים לרתיחה,  מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור  10דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    שמים בקערה את הקורנפלור, מיץ התפוזים ו - 2 כוסות מים וטורפים היטב. מעבירים לסיר האורז מבשלים תוך ערבוב עדלהסמכת הנוזלים.

  • 04.

    הכנת הגזרים: יוצקים על הגזרים מים רותחים וממתינים כמה דקות עד שהם מפשירים ומתרככים. מסננים ומייבשים. חותכים לחתיכותבאורך 2 סנטימטרים.

  • 05.

      שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד קבלת סירופ. מוסיפים את הגזרים, מערבבים ומבשלים תוך ערבובבמשך כ 5- דקות.  

  • 06.

      מוסיפים לסיר האורז את הגזר,  האגוזים והצימוקים  ומערבבים.

  • 07.

    מעבירים לצלוחיות הגשה ומצננים במקרר לפחות שעתיי לפני ההגשה.לגיוון : ניתן לפזר מעל קוקוס.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.