פנקייק יפני – אווריריים ועדינים | השף הלבן

פנקייק יפני

הם אווריריים ועדינים יותר מהפנקייקים הרגילים, ממש מזכירים ענן. ככה תכינו בקלות את הפנקייקים המושלמים לסופ"ש

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
https://youtu.be/DhbpIqj_Lp0
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-7:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים בבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, הווניל והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. 

  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים - הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח, וטוחנים קצרות, עד שהתערובת חלקה. 

  • 03.

    מחממים מחבת (עדיף נון-סטיק) ומשמנים קלות רינג בקוטר של 8 ס"מ ובגובה של

  • 04.

    5 ס"מ. 

  • 05.

    מניחים את הרינג על המחבת לכדקה כדי שיתחמם. 

  • 06.

    יוצקים מהבלילה עד ½-⅔ גובה הרינג. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-4 דקות. אחרי 4 דקות מציצים בזהירות (בעזרת מרית) ובודקים אם התחתית השחימה קלות. אם לא, משאירים לעוד כדקה. 

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 07.

    מכניסים מרית מתחת לרינג והופכים בנחישות ובמהירות לצד השני. מטגנים עוד כ-3 דקות עד שהצד השני משחים ובלחיצה על הפנקייק מרגישים שהאצבע לא שוקעת פנימה. 

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 08.

    מסירים מהאש, מרימים בעזרת מגבת (זהירות, זה חם) ומחלצים את הפנקייק מהרינג. אפשר להעביר סכין חדה בהיקף הרינג כדי לשחרר את הפנקייק. 

  • 09.

    חוזרים כך עם שאר הבלילה. 

  • 10.

    מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.