מתכון קרפ צרפתי | השף הלבן

קרפ צרפתי

כארוחת בוקר מתוקה וגם כקינוח, קרפ צרפתי במינימום זמן ומאמץ

מאת: אור כהן
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קרפ צרפתי

המרכיבים ל 12-15 יחידות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים ביצים וסוכר ומוסיפים קמח ומלח. מוסיפים נוזלים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת מהמחבת.

  • 02.

    מחממים היטב מחבת גדולה ויוצקים כמות של מצקת גדולה על המחבת. מזיזים מעט את המחבת כדי שהעיסה תתפזר באופן שווה במחבת.

  • 03.

    מטגנים לצבע זהוב ממלאים, מקפלים יפה ומגישים.

הידעת?

בכל שנה ב-2 בפברואר נוהגים הצרפתים לחגוג את 'La Chandeleur' (קאנדלמאס בעברית). מדובר בחג נוצרי שנוצר לאחר שהאפיפיור גלסיוס הראשון, חילק פנקייקים לעולי הרגל שהגיעו לרומא. ביום זה כל המדינה, מדרום ועד צפון, אוכלת קרפים. המסורת אומרת שיש לאכול אותם רק אחרי 20:00, ורוב המשפחות הצרפתיות יאכלו קרפים צרפתיים תוצרת בית לרגל האירוע בדיוק בזמן זה (אולם, לא כולם מצליחים להתאפק וחלק אוכלים אותם כבר לארוחת בוקר). כמובן שאין צורך לחכות עד פברואר בשביל להתענג על המעדן הצרפתי, אם יכולים לאכול אותם עוד היום.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.