עוגת דבש־תמרים ותאנים
עוגת התאנים- החלה הזדמנות מעולה לשלב אותם גם באפייה!
המרכיבים ל 8 מנותתבנית בקוטר 24-22 ס"מ:
הוראות הכנה:
-
01.
אופו ההכנה:
-
02.
משמנים היטב ב־5 גרם חמאה תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. זורים 2 כפות סוכר על הדפנות המשומנות. מנערים את העודפים לכיור. מכניסים את התבנית למקרר. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
03.
שמים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, סילאן ותמצית וניל בקערה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהתערובת אוורירית והסוכר נמס (אם החמאה רכה מאוד, אפשר גם לטרוף במטרף ידני). מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים או טורפים היטב אחרי כל הוספה.
טיימר מופעל
-
04.
מנפים פנימה קמחים, אבקת אפייה, אבקת קקאו וקינמון. ממסים את הקפה במים הפושרים, מוסיפים לקערה, ומערבלים או טורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית, ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי התאנים על תערובת העוגה, כשצדם החתוך כלפי מעלה. זורים למעלה שקדים קצוצים וכף סוכר לעיטור.
-
06.
אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות (תלוי בקוטר התבנית), עד שמרכז העוגה קפיצי למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגה). מוציאים מהתנור ומצננים. הערה: לגרסה פרווה, אפשר להחליף את החמאה ב־125 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה, או ב־½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) שמן תירס או שמן חמנייה.
טיימר מופעל