מתכון עוגת דבש־תמרים ותאנים | השף הלבן

עוגת דבש־תמרים ותאנים

עוגת התאנים- החלה הזדמנות מעולה לשלב אותם גם באפייה!

מאת: דנית סלומון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת דבש־תמרים ותאנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8 מנותתבנית בקוטר 24-22 ס"מ:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופו ההכנה:

  • 02.

    משמנים היטב ב־5 גרם חמאה תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. זורים 2 כפות סוכר על הדפנות המשומנות. מנערים את העודפים לכיור. מכניסים את התבנית למקרר. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 03.

    שמים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, סילאן ותמצית וניל בקערה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהתערובת אוורירית והסוכר נמס (אם החמאה רכה מאוד, אפשר גם לטרוף במטרף ידני). מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים או טורפים היטב אחרי כל הוספה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מנפים פנימה קמחים, אבקת אפייה, אבקת קקאו וקינמון. ממסים את הקפה במים הפושרים, מוסיפים לקערה, ומערבלים או טורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית, ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי התאנים על תערובת העוגה, כשצדם החתוך כלפי מעלה. זורים למעלה שקדים קצוצים וכף סוכר לעיטור.

  • 06.

    אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות (תלוי בקוטר התבנית), עד שמרכז העוגה קפיצי למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגה). מוציאים מהתנור ומצננים. הערה: לגרסה פרווה, אפשר להחליף את החמאה ב־125 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה, או ב־½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) שמן תירס או שמן חמנייה.

    טיימר מופעל

    00:45:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.