עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה
עוגת דבש, יוגורט עזים ותפוח, רכה, מפנקת ומרעננת, לא מתוקה מדי ולא כבדה. המתכון קל-הכנה, ללא מיקסר.
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן בתוספת של כפית וחצי אבקת אפייה.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן קנולה.
-
03.
בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן וסוכר דמררה.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים דבש ויוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים קמח תופח וטורפים עד לאיחוד לא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.
-
07.
מגלענים את התפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים מייד לעיסה ומערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית.
-
08.
כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 41-43 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת כשעליה פירורים – או נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.
טיימר מופעל