עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ

עוגה בחושה עשירה בפירות קיציים עם מרכיב סודי: גבינת כנען! עוד מתכון מנצח של רון יוחננוב שכדאי לא לפספס

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 10 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו 

  • 02.

     

  • 03.

    בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה ובהירה. (חשוב מאוד על מנת שהעוגה לא תצא בצבע צהוב מדי)

  • 04.

    מוסיפים את גבינת הכנען, חמאה, וניל ויוגורט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    לאחר מכן, מוספים את היבשים: קמח ואבקת אפיה.

  • 06.

    מערבבים בקצרה (לא יותר מידי אחרת העוגה תצא קשה וצמיגית) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

  • 07.

    מניחים מעל את פרוסות הפירות, מפזרים מסביב את השקדים.

  • 08.

    מכניסים לתנור לאפיה 45 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 09.

    מצננים ומגישים. בתאבון!

הידעת?

הערות ותחליפים: אפשר להשתמש בכל מיני פירות קיץ כמו: נקטרינות, אפרסקים ועוד. אם מרגישים שהפירות מידי חמוצים, אפשר לפזר לפני האפיה סוכר חום מעט סוכר חום מעל.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.