עוגת כנען בחושה עם פירות קיץ
עוגה בחושה עשירה בפירות קיציים עם מרכיב סודי: גבינת כנען! עוד מתכון מנצח של רון יוחננוב שכדאי לא לפספס
המרכיבים ל 10 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו
-
02.
-
03.
בקערה, טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה מעט תפוחה ובהירה. (חשוב מאוד על מנת שהעוגה לא תצא בצבע צהוב מדי)
-
04.
מוסיפים את גבינת הכנען, חמאה, וניל ויוגורט ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
05.
לאחר מכן, מוספים את היבשים: קמח ואבקת אפיה.
-
06.
מערבבים בקצרה (לא יותר מידי אחרת העוגה תצא קשה וצמיגית) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.
-
07.
מניחים מעל את פרוסות הפירות, מפזרים מסביב את השקדים.
-
08.
מכניסים לתנור לאפיה 45 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים ומגישים. בתאבון!
הידעת?
הערות ותחליפים: אפשר להשתמש בכל מיני פירות קיץ כמו: נקטרינות, אפרסקים ועוד. אם מרגישים שהפירות מידי חמוצים, אפשר לפזר לפני האפיה סוכר חום מעט סוכר חום מעל.