עוגת גבינה בשתי קומות חגיגית ויפה עם פירות העונה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בשתי קומות

עוגה חגיגית ונפלאה שתרשים את האורחים!

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בשתי קומות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 15:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: עוגה ב-2 תבניות בקוטר: 24 ס"מ ו-18 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    הבסיס: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית הגדולה ומהדקים לתחתית. מעבירים את יתרת הבצק לתבנית הקטנה ומהדקים לתחתית. מניחים במקרר כשעה. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיסים 18-15 דקות, עד להשחמה, ומצננים היטב.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    קרם הגבינה והשוקולד הלבן: מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. מצננים מעט.

  • 05.

    טורפים בקערה גדולה את המסקרפונה עד לריכוך. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הנפוליאון, תמצית הווניל וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים לבלילה חלקה.

  • 06.

    מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל כ- 30-20 שניות, עד להעלמת הגושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 07.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוך בלילת הגבינה.

  • 08.

    יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית הגדולה ואת ה-1/3 הנותר לתבנית הקטנה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות. מחלצים את העוגות מהתבניות. מעטרים את העוגה הקטנה בפירות ובפרחים, ומניחים אותה על העוגה הגדולה רגע לפני ההגשה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.