מתכון לעוגת גבינה ואוריאו אפויה
מלית עשירה של גבינה ואינסטנט שוקולד לבן עם חצאי אוריאו
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה הבסיס:
-
02.
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
-
03.
. מניחים נייר אפייה בתבנית עגולה בתחתית, סוגרים את התבנית גוזרים את היתר. גוזרים רצועות ברוחב התבנית מרפדים גם סביב,ומגביהים מעט. מעבירים את העוגיות עם החמאה ומהדקים (עם כוס)מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.אופן הכנת העוגה:
-
04.
לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא 3/4 תבנית של התנור במים, להכניס לתנור בחלק התחתון.
-
05.
להקציף חלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה, להניח בצד. לטרוף את החלמונים עם הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל, הקורנפלור,ואינסטנט עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
-
06.
לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים. להוציא את הבסיס מהמקפיא להעביר רבע מהבלילה, להניח את חצי העוגיות סביב ולהצמיד לדפנות. להעביר את שאר הבלילה בזהירות מעל לעוגיות,להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור.
-
07.
לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות, ולאפות כ-45 דקות לכבות את התנור,להשאיר את העוגה בפנים לצינון מלא. להכין את הקצפת ולמרוח בחלק העליון, להעביר את השאר לשקית זילוף עם צנתר משונן ולקשט עפ"י בחירתכם עם עוגיות אוראו טחונות דק. הכנת הציפוי בקערת המיקסר מקציפים יחדיו אינסטנט ,שמנת מתוקה ,וחלב לקצף יציב.
טיימר מופעל