עוגת גבינה וערמונים בשילוב נהדר עם רוטב טופי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה וערמונים

שילוב מהמם של עוגת גבינה עם הפתעת ערמונים אגוזית ורוטב טופי חלומי

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה וערמונים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 10:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: עוגה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    המלית: טורפים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הביצים, החלמון, הסוכר והווניל עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס. מוסיפים את הקורנפלור והקמח, תוך כדי טריפה, וטורפים עד שאין גושים.

  • 03.

    חותכים מהבצק עיגול בקוטר התבנית ומניחים אותו בתוכה. מהדקים קלות ודוקרים במזלג בכמה מקומות. מניחים על הבצק את הערמונים, כשצדם החתוך פונה כלפי מטה ויוצקים בעדינות את המלית.

  • 04.

    אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה ושוליה מזהיבים מעט. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה להצטננות מלאה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 05.

    הרוטב: מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת גדולה. מחממים על אש נמוכה-בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין - לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת כדי להעביר סוכר שלא נמס למקומות שבהם כבר נמס. מוסיפים את השמנת תוך ערבוב נמרץ (זהירות, התערובת תבעבע) ומבשלים כחצי דקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה והשוקולד הלבן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הווניל, המלח והקינמון ומערבבים היטב.

  • 06.

    יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה. אם רוצים, מקשטים בערמונים או בשוקולד לבן קצוץ. מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור. לחלופין, מכינים את הרוטב זמן קצר לפני ההגשה ויוצקים אותו בעודו חם על כל פרוסת עוגה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.