עוגת גבינה עם קרמבל תפוחים וקרמל במתכון משגע | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם קרמבל תפוחים וקרמל

קראמבל תפוחים עם פירורי בצק, וניל וקרמל – קינוח חורפי מושלם

מאת: אתי אמר-אסייג
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם קרמבל תפוחים וקרמל

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בגודל 33x23:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים ביסודיות את הסוכר, הקמח, והחמאה לבצק אחיד. מעבירים לתבנית אפייה בגודל 33x23 ומשטחים באופן שווה, אופים במשך 15 דקות עד להשחמה קלה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

    בקערת המיקסר מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ווניל.

  • 04.

    מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה - לא יותר מדי.

  • 05.

    יוצקים את השמנת על גבי הבסיס.

  • 06.

    מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מערבבים עם קינמון ואבקת סוכר, ויוצקים באופן שווה על פני הקרם.

  • 07.

    בקערה מערבבים קמח, אגוזי קשיו, פתיתי שיבולת השועל, סוכר חום וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית גסה.

  • 08.

    יוצקים באופן שווה על פני התפוחים. מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25 דקות לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל 150 מעלות ואופים עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 09.

    לקרמל: במחבת גדולה ועמוקה, לערבב את הסוכר ומים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס (עד לקבלת צבע חום בהיר). מסירים מאש ומוסיפים את השמנת תוך בחישה באיטיות (להיזהר, לאט ובזהירות, כי זה מתנפח) ולהוסיף את הווניל. מערבבים היטב ומניחים על אש נמוכה. מבשלים תוך כדי בחישה במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים גלוקוז תוך ערבוב טוב. מפזרים מעל העוגה ביד חופשית. (ניתן לקצר את תהליך הקרמל ולהמיס סוכריות טופי קרמל).

    טיימר מופעל

    00:04:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.