עוגת גבינה שמונת הטעמים - עם עיטור שונה בכל חתיכה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שמונת הטעמים – עם עיטור שונה בכל חתיכה

בואו לצאת מהקופסה עם עוגת גבינה מהממת ועשירה בטעמים

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שמונת הטעמים - עם עיטור שונה בכל חתיכה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 12:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את הביסקוויטים, האגוזים והסוכר וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת לחה.

  • 02.

    מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את התערובת. מהדקים היטב לתחתית בעזרת כף.

  • 03.

    מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

    מערבבים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה והנפוליאון.

  • 05.

    מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 30-20 שניות, עד שהיא הופכת לשקופה ואין בה גושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 06.

    מקציפים את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל במשך 4-3 דקות, עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה. מקפלים אותה לתוך בלילת הגבינה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 07.

    יוצקים את הקרם לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות.

  • 08.

    מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים אותה ל-8 פרוסות. מקשטים כל פרוסה בעיטור שונה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.