מתכון טארט קרם פיסטוק | השף הלבן

טארט קרם פיסטוק

טארטים אישיים נפלאים, ממש תענוג בכל ביס

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
טארט קרם פיסטוק

המרכיבים ל 12 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך - לשמן ולקמח תבניות עגולות בקוטר 7 ס"מ. לחרוץ את הבצק לעיגולים קוטר 10 ס"מ ולהניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. לחורר את הבצק במזלג. לכסות את הבצק בנייר אפייה ולהניח משקולת כלשהי, כגון שעועית יבשה. לאפות 15 דקות על חום של 170 מעלות, להוריד את המשקולת והנייר אפייה ולאפות עוד כ10-15 דקות, עד שהבצק זהוב. לצנן לחלוטין.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 02.

    הכנת קרם הפטיסייר: בעזרת מטרפה לערבב היטב בקערה את הקורנפלור, חלמונים והסוכר. בסיר בינוני להגיע לרתיחה עם החלב והווניל. תוך ערבוב מתמיד לשפוך באיטיות את החלב לתוך תערובת הביצים. להחזיר את התערובת לסיר, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ונוצר קרם סמיך. לסנן. לחכות 5 דקות ולהוסיף את החמאה. לערבב עד שלא יהיו גושים. לשמור את הקרם בקירור עד לשימוש.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    הכנת הקרם - בעזרת מטרפה יש לאחד את הקרם פטיסייר עם מחית הפיסטוק.יש להקציף את השמנת המתוקה וכאשר היא מגיעה למרקם קציפתי רך יש להוסיף את הקרם פטיסייר שהוספנו לו את מחית הפיסטוק. להמשיך להקציף עד קבלת תערובת נוקשה מעט.

  • 04.

    הגשה - על כל קלתית יש לשים כף גדושה מהקרם, לפזר מהפיסטוקים הקצוצים ולקשט בדובדבן.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.