טארט שוקולד ופירות יער
שילוב מופלא של שוקולד ופירות יער בטארט קל להכנה
המרכיבים ל 6-8:
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס-טוחנים דק את העוגיות עם המלית, מערבבים בקערה יחד עם החמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים לבסיס ולדפנות התבנית בשכבה אחידה, שומרים בינתיים בקירור.
-
02.
מכינים את המלית פירות יער-בסיר ועל גבי להבה קטנה מביאים לרתיחה את הסוכר ופירות היער, מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהפירות מתרככים לחלוטין והרוטב מסמיך מעט. טוחנים את הרוטב בבלנדר או בבלנדר מוט ומסננים. מצננים לחלוטין. מעבירים בשכבה אחידה מעל הבסיס של הטארט, שומרים בינתיים בקירור.
-
03.
מכינים את השכבת שוקולד-שמים בקערת זכוכית גדולה יחסית את שני סוגי השוקולד. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת והחמאה. יוצקים את השמנת על השוקולד לכיסוי מלא וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת מעל שכבת הפירות יער ומיישרים את פניה. שומרים בקירור 4-6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.
-
04.
לפניי ההגשה מעטרים-לפניי ההגשה מעטרים בפירות יער טריים או קפואים (שימו לב שפירות קפואים מגירים מעט נוזלים ומומלץ להשתמש בהן ממש בסמוך להגשה).טיפ: אם מעטרים בספירלת שוקולד בקוטר 13-14 ס״מ-50 גרם שוקולד חלב50 גרם שוקולד מריר 54%רבע כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן1 כף (15 גרם) חמאה תנובהשמים את כל הרכיבים בקערת זכוכית ומחממים בפולסים במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת לתבנית הסיליקון (מומלץ להניח אותה על גבי תבנית חלקה), מעבירים לקירור עד להתייצבות מלאה. מחלצים מהתבנית סיליקון ומניחים על גבי הטארט, מעטרים בפירות יער.