טארט שוקולד ופקאנים
אז מה אם הכנתם אותו בפחות מחצי שעה – הוא נראה כאילו נקנה בקונדיטוריה יוקרתית והטעם משובח בהתאם.
המרכיבים ל 12:
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים יחד פקאנים, חמאה, חלמון, תמצית וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל לבצק שמתאסף בפירורים גדולים. משטחים את הבצק בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ - מהדקים לתחתית ולדפנות בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר. מהדקים אל קלתית הבצק עיגול גדול של נייר אפייה ומקפיאים במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). אופים את הבצק עם הנייר במשך 20 דקות. מסירים את הנייר ואופים במשך 20-15 דקות נוספות, עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב אחיד. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את המלית. מחממים את השמנת עד לרתיחה עדינה. קוצצים את השוקולדים ושמים בקערה יחד עם הדבש ועם המלח. יוצקים את השמנת החמה על השוקולדים, משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף עד שהיא נמסה והתערובת אחידה. יוצקים את מלית השוקולד לקלתית, מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שלוש שעות לפחות או עד שהמלית מתייצבת. מעטרים בפקאנים קצוצים. שומרים במקרר עד להגשה. טיפ: השתמשו בשוקולדים מאיכות טובה. ככל שהשוקולדים משובחים יותר - המלית טעימה יותר