מתכון מוס שוקולד וקרמל מלוח | השף הלבן

מוס שוקולד וקרמל מלוח

מוס שוקולד וקרמל מלוח

מאת: השף הלבן
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מוס שוקולד וקרמל מלוח

המרכיבים ל 6 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים את השוקולד והחלב בסיר כפול. מסירים מהאש. מקררים מעט ואזמערבבים פנימה את החלמונים.

  • 02.

    שמים 150 גרם סוכר במחבת עם 30 מ״ל מים ומלח ים אטלנטי. מבשליםעל להבה בינונית בלי לערבב עד שהסוכר הופך לקרמל עם צבע ענבריעמוק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ו־ 100 מ״ל שמנת מתוקה.מערבבים היטב. מצננים מעט.

  • 03.

    מקציפים את שאר השמנת המתוקה. מקפלים ביחד עם הקרמל.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את הסוכר ומקציפיםלקצף חזק ויציב. שופכים 1/3 מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומקפלים.מחזירים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומקפלים.

  • 05.

    מוסיפים את קרם הקרמל ומקפלים ביחד בעדינות. המטרה היא לא לערבבעד לאחידות אלא להשאיר את המוס במראה ״שיש״.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.