מילפיי קרם גבינה־וניל | השף הלבן

מילפיי קרם גבינה־וניל

קרם גבינת וניל מתקתק, מזולף על עלעלי בצק שחומים ופריכים שמכינים בטכניקה מיוחדת של אפייה עם אבקת סוכר

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מילפיי קרם גבינה־וניל

המרכיבים ל 6:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.

  • 02.

    חותכים את בצק העלים ל־ 18 ריבועים בגודל 10x10 ס”מ.

  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו קצת פחות ממחצית אבקת הסוכר. מניחים עליה את ריבועי הבצק ומפזרים עליהם את רוב אבקת הסוכר שנותרה (שומרים קצת בצד, לקישוט). מכסים בנייר אפייה ומניחים עליו תבנית (היא תשמש משקולת, כדי שהבצק לא יתפח ויהפוך לפריך). אופים 12 דקות, מסירים את התבנית העליונה ובודקים את מצב הבצק – אם הוא עדיין לא פריך ושחום, מניחים אותה בחזרה ואופים עוד כמה דקות. מוציאים את הריבועים מהתבנית ומצננים על רשת, כדי לשמור על פריכותם.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 04.

    מכינים את קרם הגבינה־וניל: מערבבים בקערית את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת. מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל. מוסיפים שליש מהקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים בעדינות, כדי שלא לפגוע בנפח של הקצפת. מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים שוב בעדינות, רק עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לשק זילוף.

  • 05.

    לפני ההגשה מניחים ריבוע בצק על צלחת הגשה ומזלפים עליו טיפות של קרם. מניחים מעל ריבוע נוסף, מזלפים גם עליו קרם ומסיימים בריבוע שלישי. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד, אפשר בליווי פרי טרי.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.