עוגת דבש בקרם מסקרפונה תפוזי
הכנת העוגה הזו קלה להפליא – קערה אחת להכנת בלילת העוגה, קערה שנייה להכנת הקרם. מערבבים, אופים, מצפים, מגישים.
המרכיבים ל 12:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף השני מלמטה. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בריבוע של נייר אפייה (מניחים את הנייר על התחתית ומהדקים את המסגרת סביב הנייר והתחתית). אין צורך לשמן את דופנות התבנית.
-
02.
מנפים את כל המצרכים היבשים יחד לתוך קערת ערבוב ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים את כל המצרכים הרטובים וטורפים (במטרף ידני או במיקסר ידני) רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 55-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את תבנית העוגה מהתנור ומניחים על רשת. אחרי 30 דקות מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, ומסירים את מסגרת התבנית. משהים לצינון מלא. מעבירים את העוגה למגש.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקרם, טורפים או מערבלים יחד מסקרפונה, חמאה ואבקת סוכר לקרם חלק. מוסיפים רכז תפוזים ותמצית וניל וטורפים היטב (אם הקרם רך מדי בתום ההכנה, מקררים אותו 30-20 דקות, עד שיתייצב). מורחים את הקרם על העוגה. מעטרים בשברי מאלטזרס (אם רוצים). שומרים במקרר במגש מכוסה בפעמון עוגה.
טיימר מופעל