עוגת לימון-יוגורט לפסח בחמש דקות עבודה
עוגת לימון משגעת לפסח, נטולת גלוטן – כך שהיא מתאימה גם לחולי צליאק, וקלה להכנה, בלי מיקסר.
הוראות הכנה:
-
01.
קמח אורז לבן ניתן להשיג בכל חנות טבע. אם רוצים, אפשר לעטר את העוגה לפני האפייה בפיסטוקים קצוצים או פרוסות שקדים מולבנים או מעט צנוברים. מי שנמנע מאורז בפסח יכול להמיר את קמח האורז בקורנפלור. זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד.
-
02.
מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת/רכה.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה מערבבים (במרית סיליקון) חמאה וסוכר עד להיטמעות הסוכר וקבלת קרם אחיד וחלק.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים במרץ בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד ולהשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון ויוגורט עיזים – וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים, קורנפלור, קמח אורז לבן, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
-
07.
מעבירים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית ומכניסים לתנור. אופים במשך 37-38 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר.
טיימר מופעל