מתכון פאי תפוחים חגיגי | השף הלבן

פאי תפוחים חגיגי

חוגגים את יום הפאי עם מתכון נהדר שימלא את הבית בניחוחות מדהימים.

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פאי תפוחים חגיגי
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי

המרכיבים ל 8 מנות / תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק:

  • 02.

    מערבבים את הקמח, החמאה וגרידת הלימון במעבד מזון. כאשר נוצרים פירורים, מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים מספר שניות. תוך כדי שימוש בפולסים קצרים, מוסיפים את הביצה עד שנוצר בצק אחיד. (אם הבצק מתאחד לפני הוספת כל הביצה אין צורך להשתמש בכולה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בקירור כשעה.

  • 03.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-

  • 04.

    5 ס"מ. משמנים ומקמחים תבנית פאי, מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר. ובעזרת "צביטות" עם הידיים יוצרים צורה למסגרת הפאי. מחוררים את הבצק במזלג. את שאריות הבצק מאחדים יחד ומרדדים בשנית. חורצים מתוכוכ- 13 פרחים בעזרת קורצן עוגיות (כל צורה אחרת תעבוד גם כן). אם הבצק מתחיל להיות רך מדי לעבודה מחזירים למקרר, מחכים שיתקרר מעט וממשיכים לעבוד.

  • 05.

    שומרים בקירור עד שימוש גם את תחתית הפאי וגם את הפרחים. להכנת המלית:

  • 06.

    מקלפים וחותכים את התפוחים לרבעים ומוציאים את הליבה. חותכים כל רבע לפרוסות דקות. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר החום, הסוכר לבן, הקינמון ומיץ הלימון ומניחים במקרר מספר שעות או אפילו ללילה. מוציאים את תכולת הקערה לתוך מסננת ומשאירים מספר דקות עד שכל הנוזלים יתנקזו. מערבבים היטב עם כף קורנפלור ושופכים לתוך תבנית הפאי המסודרת עם הבצק. מעל התפוחים מסדרים את הפרחים.

  • 07.

    אופים כ- 60 דקות בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:00:00
  • 08.

    מפזרים מעל אבקת סוכר.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.