עוגת שוקולד פרווה - מתכון קל לעוגת שוקולד פרווה | השף הלבן

עוגת שוקולד פרווה

עוגה פרווה נהדרת להגשה בסיום הארוחה או לימי הולדת לילדים

מאת: ברבוניה ברבוריאדה
פרווה סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד פרווה

המרכיבים ל 12 מנות / 2 עוגות קטנות או עוגה 1 גדולה:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרכזים את החומרים היבשים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לתוך הגומה את השמן, הביצים ותמצית הווניל וטורפים בעדינות עם מטרף ידני תוך הרטבת החומרים היבשים מהמרכז כלפי חוץ.

  • 02.

    כאשר כמעט כל החומרים היבשים נרטבו מוסיפים בהדרגה תוך בחישה נמרצת את המים הרותחים - עד קבלת בלילה (יחסית לבצק דלילה) אחידה ומבריקה. יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת (רצוי לרפד את בסיס התבנית בנייר אפייה)טיפ: מנפים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה ואבקת האפייה יחד לקערה, מוסיפים את השוקולית והסוכר - מערבבים היטב ואז יוצרים את הגומה. זה מבטיח ערבוב אחיד ונטול גושים.

  • 03.

    מכינים סמוך להוצאת העוגה מהתנור ¾ כוס מים רותחים + 2 כפות סוכר שמוססו בהם (בעוגה למבוגרים להוסיף 2 כפות ליקר קפה/שוקולד/אחר). מוציאים מהתנור ויוצקים באופן שווה על העוגה.

  • 04.

     רוטב שוקולד (לא חובה אבל מומלץ): שמים בסיר קטן: 2 חבילות שוקולד מריר, קצת יין מתוק או חריף לפי הטעם (מומלץ), חצי חבילת מרגרינה חתוכה לקוביות בינוניות, מעטמים לפי הטעם (אם ויתרתם על היין מומלץ לשים יותר מים).

  • 05.

    מחכים שהסיר יתחמם ומערבבים עד שיימס.

  • 06.

     מחממים את התנור היטב לחום של 170º מעלות ואופים את העוגה למשך 40 דקות אם מדובר בתבנית עגולה. בתבניות אינגליש קייק יספיקו 30 דקות אפייה.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 07.

    כשהעוגה מוכנה שופכים על העוגה את הרוטב כל עוד היא חמה ומחכים שיתקרר.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.