קראנץ' שמרים
מתכון קלאסי לעוגת שמרים חורפית ומפנקת במילוי שוקולד, אגוזים ומסקרפונה שתשדרג לכם את סוף השבוע.
המרכיבים ל עוגה אחת:
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר במשך כחצי דקה עד לערבוב החומרים. מוסיפים את יתר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כ-4 שעות בטמפרטורת החדר או במשך הלילה במקרר.
-
03.
מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד יחד עם שמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומצננים. מוסיפים לקרם השוקולד את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
-
04.
לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעלה דק ומלבני בעובי של 1 ס"מ, מורחים עליו את את גבינת המסקרפונה ומעליה מורחים את קרם השוקולד עם האגוזים.
-
05.
מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת, חותכים אותה לאורכה ומסובבים את שני החצאים יחד לצורת בורג.
-
06.
מניחים את הבורג שנוצר בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
-
07.
לאחר ההתפחה השניה, מברישים את העוגה בביצה טרופה מהולה בכף חלב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
לאחר האפייה, כשהעוגה עדיין חמה, מברישים אותה בסירופ מייפל.
הידעת?
עוגת שמרים היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלה רך ונימוח עם טעם מדויק של שוקולד. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. אז בשביל לעורר קצת זכרונות ילדות, הבאנו לכם מתכון מפנק לעוגה שתמיד טוב שיש בבית. עוגת שמרים זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם. מתכון קלאסי לעוגת שמרים חורפית ומפנקת במילוי שוקולד, אגוזים ומסקרפונה שתשדרג לכם את סוף השבוע.