חיתוכיות אגוזים וקוקוס כשרות לפסח
עוגות אגוזים טעימות במיוחד, שמתאימות לכל הזדמנות. הבונוס: אפשר להכין אותן כמה ימים מראש, ולשמור במקרר בקופסה סגורה היטב.
המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בגודל 23x30 ס"מ:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית במעט מהחמאה המומסת, ומרפדים אותה בנייר אפייה.
-
02.
מכינים את הבסיס. מנפים יחד קמח ואבקת סוכר לתוך קערה בינונית. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים במזלג. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים בכף לתערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית, ואופים במרכז התנור במשך 15 דקות. מוציאים ומצננים עד שמסיימים להכין את תערובת הציפוי.
טיימר מופעל
-
03.
באותה קערה עצמה טורפים יחד במטרף ידני ביצים, תמצית וניל וסוכר חום עד שכל גושי הסוכר נמסים והתערובת סמיכה ותפוחה מעט. מוסיפים קוקוס, קמח, אבקת אפייה ואגוזים, ומערבבים היטב בכף. מורחים את התערובת על הבסיס האפוי, ומחזירים לתנור למשך 25-20 דקות, עד שפני הציפוי יבשים ומרכזו יציב למגע. מצננים וחותכים לריבועים או למלבנים בגודל הרצוי. מעטרים במעט אבקת סוכר. טיפ: לגרסת פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה בלי מלח.
טיימר מופעל