עוגיות אמסטרדם - כאלה מושלמות עוד לא טעמתם | השף הלבן

עוגיות אמסטרדם

מתכון של דור משה לעוגיות החלומיות מאמסטרדם. שילוב מושלם של שוקולד מריר ולבן – בצק שוקולד פאדג'י עם מלית שוקולד לבן משגעת!
אחרי שכל העולם השתגע מהעוגיות האלו, ושאל את עצמו איך מכינים עוגיות אמסטרדם בבית, החלטנו לעזור לכם להנות מהתענוג השוקולדי בלי לנסוע את כל הדרך לאמסטרדם. המתכון לעוגיות אמסטרדם מתבסס על שני חלקים קלים להכנה: בצק שוקולדי נימוח ומלית שוקולד לבן שנשארת רכה וקרמית. זה הזמן שלכם לנסות בעצמכם!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות אמסטרדם
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 22 עוגיות:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית אפיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת העוגיות, ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים עד להטמעתן בתערובת. מנפים מעל לתערובת את הקמח, הקקאו והסודה לשתיה ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצרים מהבצק 22 כדורים גדולים. משטחים כל כדור ומניחים עליו פרלין שוקולד לבן / 2 קוביות שוקולד מונחות אחת על השניה. עוטפים את השוקולד עם קצוות הבצק, מכדררים, מועכים מעט ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 

  • 04.

    אופים כ-8-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב בשוליים אך הן עדיין רכות במרכז.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 05.

    מגישים לצד תה חם או קר או אייס קפה.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

מי שביקר במרכז אמסטרדם, אולי התמזל מזלו להיקלע לסמטה קטנה מרוצפת אבן בסמוך לכיכר ספאו. בעזרת ריחות קסומים ומתקתקים, סמטה זו מושכת עוברי אורח תמימים אל עבר חנות המתוקים המפורסמת ואן סטיפל. מאפייה אגדית זו המציאה את אחת העוגיות המפורסמות והאהובות בעולם - עוגיית אמסטרדם. עוגיית ואן סטיפל היא השילוב המושלם של שוקולד כהה עשיר במיוחד עם גוש הפתעה בצורת שוקולד לבן חם חבוי בפנים. בעזרת המתכון המפנק של דור משה, תוכלו גם אתם להכין את העוגיות החלומיות שיקחו אתכם היישר לרחובותיה הציוריים של אמסטרדם מבלי להחתים דרכון . המתכון לעוגיות אמסטרדם מתבסס על שני חלקים קלים להכנה: בצק שוקולדי פאדג'י נימוח, משולב עם מלית שוקולד לבן משגעת שנשארת רכה וקרמית. זה הזמן שלכם לנסות בעצמכם. הכי טוב לחטוף אותן חמות היישר מהתנור (אבל, בואו נודה באמת, הן יותר מטעימות גם כשהן קרות).

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.