אורז ירוק עם שקדים קלויים
רחלי קרוט משתפת אותנו במתכון לאורז חגיגי לפסח בתוספת עשבי תיבול רבים ועוד דברים טובים
פרווה
סוג מתכון
20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
המרכיבים ל 4-6:
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות וקוצצים את עשבי התיבול דק.
-
02.
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
-
03.
מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עוד 3-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את האורז, כל עשבי התיבול, האפונה והפול ומערבבים.
-
05.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומנמיכים את האש להכי נמוכה. סוגרים עם מכסה.
-
06.
מבשלים במשך 20 דקות ולאחר מכן סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
-
08.
מפזרים את השקדים על האורז ומגישים.