ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו
מנה ראשונה בהשראה איטלקית וחומרי גלם טריים: ארטישוק צלוי עם שמן זית ורוטב חרדל, עגבניות שרי מתקתקות וגילופי פרמגי'אנו רג'יאנו שתשאיר רושם בשבועות
המרכיבים ל 6 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים את שערות הארטישוק בעזרת כף, מניחים את הארטישוק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים ב-5 כפות שמן זית וזורים מלח גס.
-
02.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות (במקרה ומשתמשים במשומר, צולים עם שמן הזית על מחבת לכ-3 דקות מכל צד)
טיימר מופעל
-
03.
הרוטב: מערבבים בצנצנת שום, מלח דק, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית וחרדל.
-
04.
צולים את עגבניות השרי עם כף שמן זית עד לחריכה עדינה ומניחים סביב הארטישוק.
-
05.
על צלחת הגשה מניחים את הארטישוק, מוזגים רוטב מעל הארטישוק ומפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו.