קציצות טבעוניות עם סלק ועדשים - מנה ראשונה מנצחת! | השף הלבן

קציצות טבעוניות עם סלק ועדשים

מנה ראשונה נהדרת לכולם (טבעונית, ללא גלוטן) או מנה עיקרית לטבעונים וצמחונים המוגשת עם מטבל סויה וסלק נהדר

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קציצות טבעוניות עם סלק ועדשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 16 יחידות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב ומעבדים. מוציאים לכלי איחסון ושמורים במקרר. (אין צורך לנקות את מיכל המעבד).

  • 02.

    מחממים שמן, מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת קצוצה דק דק. אם התערובת רטובה מידי מוסיפים מעט קמח חומוס. אם יבשה מוסיפים 1-2 כפות מים.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 250 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה יוצרים קציצות ומניחים בתבנית. אופים 20-25 דקות עד שהקציצות משחימות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 04.

    להגשה מורחים על הצלחת רוטב סויה-סלק (אפשר להוסיף כפית מעדן סויה וליצור דוגמאת שיש), מניחים עליו קציצות, בוזקים נענע ומגישים.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.