אצבעות פולנטה עם פרמג'יאנו רג'יאנו בחמאת פטריות
רוצים לגוון את הפולנטה הקלאסית והמסורתית של שבועות? המתכון של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות הופך את הפולנטה לאצבעות קריספיות עם גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו
המרכיבים ל 30 יחידות:
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 25X25 או בגודל דומה.
-
02.
יוצקים לסיר בינוני את החלב והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, על להבה בינונית, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מוסיפים את פתיתי הפרמג'יאנו רג'יאנו או הטריו, החמאה, המלח והתימין ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית. מעבירים למקרר ומניחים לצינון לשעה לפחות.
-
04.
מחלצים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לאצבעות בגודל כ-2X5 ס"מ.
-
05.
ההקפצה: ממיסים במחבת רחבה את החמאה. מוסיפים את אצבעות הפולנטה ואת הפטריות ומקפיצים ביחד עד להזהבה. מפזרים מעל את גילופי הגאודה עיזים. מגישים חם.