בטטות ברוטב בשמל טבעוני
גרסה טבעונית לרוטב בשמל שעוטפת ברכות בטטות. יחד עם תוספת קריספית של שקדים מתקבל מאפה מושלם
המרכיבים ל 4-6:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בה את פלחי הבטטה, מלח, פלל, תימין ושמן ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה ואופים כ 30 דקות עד שהבטטה רכה אך לא לגמרי.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים מכינים את רוטב הבשאמל: מחממים משקה שקדים, מרווה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל בסיר עד סף רתיחה. מוסיפים קמח וטורפים הילב עד שאין גורים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבלילה מסמיכה. מצננים מעט ובוחשים לתוכה את הסויה.
-
03.
מורחים את הבשאמל על פני הבטטות ואופים כ 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
שמים במחבת שקדים מלח, פלפל ותימין וקולים 3-4 דקות עד הזהבה קלה. מפזרים על מאפה הבטטות ומגישים.
טיימר מופעל