תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה
אוהבים תפוחי אדמה? אל תפספסו את זה: אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בגבינת גלבוע שאי אפשר לסרב להם
המרכיבים ל 5 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
-
02.
מניחים תפוח אדמה בין שתי כפות עץ וחורצים את תפוח האדמה במרווחים של חצי ס"מ כמעט עד לסופו. משאירים חצי ס"מ כדי שתפוחי האדמה יישארו שלמים.
-
03.
כותשים במכתש ועלי את הבזיליקום עם השום, שמן הזית, במלח והפלפל למשחה גסה.
-
04.
מורחים את תפוחי האדמה במחית ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
צולים את תפוחי האדמה כ-45 דקות עד שמתרככים ומשחימים. מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מכניסים 4 חצאי פרוסות גבנ"צ לכל תפוח אדמה בין הרווחים.
-
07.
מפזרים את תערובת האגוזים ומעט עלי טימין טרי ומחזירים לתנור ל5 דקות צלייה.
טיימר מופעל