תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה | השף הלבן

תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה

אוהבים תפוחי אדמה? אל תפספסו את זה: אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בגבינת גלבוע שאי אפשר לסרב להם

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
תפוח אדמה צלוי במילוי פרוסות גבינה צהובה
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל 5 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.

  • 02.

    מניחים תפוח אדמה בין שתי כפות עץ וחורצים את תפוח האדמה במרווחים של חצי ס"מ כמעט עד לסופו. משאירים חצי ס"מ כדי שתפוחי האדמה יישארו שלמים.

  • 03.

    כותשים במכתש ועלי את הבזיליקום עם השום, שמן הזית, במלח והפלפל למשחה גסה.

  • 04.

    מורחים את תפוחי האדמה במחית ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 

  • 05.

    צולים את תפוחי האדמה כ-45 דקות עד שמתרככים ומשחימים. מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות. 

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 06.

    מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מכניסים 4 חצאי פרוסות גבנ"צ לכל תפוח אדמה בין הרווחים. 

  • 07.

    מפזרים את תערובת האגוזים ומעט עלי טימין טרי ומחזירים לתנור ל5 דקות צלייה. 

    טיימר מופעל

    00:05:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.