עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה.
כשמארחים ורוצים לפנק בקינוח טעים, עוגת הטירמיסו תמיד עושה את העבודה. הנה מתכון ממש פשוט להכנה
המרכיבים ל 25 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת קרם גבינת המסקרפונה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, סוכר ואבקת פודינג וניל, מקציפים על מהירות בינונית גבוה, לקצפת יציבה
-
02.
לאחר מכן מנמיכים את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה וסירופ הקפה המיועד לקרם ולערבב כדקה. (סירופ הקפה לקרם כאן מתחת).
-
03.
אופן הרכבת העוגה: לבסיס העוגה- מניחים את רינג העוגה על מגש או תבנית. לוקחים ביסקוט אחד אחד טובלים בקפה משני הצדדים בספירה של כ-2 שניות (לא לטבול יותר מידי אחרת הביסקוט יתפורר).
-
04.
מסדרים כך 2 שורות של ביסקוטים טבולים צמודים אחד ליד השני.
-
05.
מסדרים את שולי הביסקוטים: לחתוך את הביסקוטים ל-2 ולסדר מסביב לדופן התבנית ביסקוטים צמודים אחד לשני כשהחלק עם הסוכר שמצפה את הביסקוט צמוד לתבנית. (לא צריך להרטיב אותם). (מי שלא רוצה יותר על הסידור בשוליים).
-
06.
יוצקים בזהירות חצי מכמות קרם המסקרפונה וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורד.
-
07.
שוב מרטיבים את הביסקוטים אחד אחד כמו שהסברתי ולסדר מעל הקרם, כך שהם יכסו את הקרם. (יתכן שצריך לחתוך בשורה הזו את גודל הביסקוטים כדי שיתאימו לכיסוי הקרם).
-
08.
מניחים מעל הביסקוטים את שאר הקרם וליישר עד שולי הביסקוטים. מפזרים מסביב לקרם את 50 גרם השוקולד המריר הנותר .
-
09.
מכניסים למקפיא למשך כ-3/4 שעה.
-
10.
לפזר באמצע קצת אבקת קקאו לקישוט. (ניתן לשמור את העוגה במקפיא עטופה היטב בניילון נצמד).