מתכון מופלטה מתוקה | השף הלבן

מופלטה מתוקה

מופלטה היא מאכל צפון אפריקאי מתוק המאפיין בעיקר את חג המימונה. מתכון קליל למופלטה טעימה מחמישה מרכיבים בלבד שתוכלו להכין בקלות

מאת: מתכון גולש
פרווה סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מופלטה מתוקה

המרכיבים ל 60-70:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים בקערה את הקמח והמלח.

  • 02.

     מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.

  • 03.

     חותכים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.

  • 04.

     שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק ומניחים לכדורים לנוח בשמן כ-30 דקות בצד.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 05.

     מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה ובנתיים משמנים היטב את משטח העבודה.

  • 06.

     משטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.

  • 07.

     מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).

  • 08.

     כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.

  • 09.

     ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.

  • 10.

     מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.

  • 11.

     ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 15 מופלטות.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.