עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך – מתכון מעולה לאירוח | השף הלבן

עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך

עוגת גבינה טעימה וביתית המורכבת מתחתית בצק פריך ומלית גבינות ושמנת, טובה גם לאירוח בחג. מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער או ריבת חלב בצד

מאת: שני שלום
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך
צילום: לי

המרכיבים ל 10-12 פרוסות עוגה:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.

  • 02.

    מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עד לקבלת בצק פירורי.

  • 03.

    משמנים תבנית ומשטחים בתוכה את הבצק. מהדקים ומחוררים אותו עם מזלג. 

  • 04.

    אופים במשך חצי שעה ומצננים.

  • 05.

    מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולא קשה מדי.

  • 06.

    בקערה נפרדת טורפים את החלמונים שנשארו מהפרדת הביצים. מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, גרידת תפוז, סוכר ותמצית וניל. טורפים היטב ומוסיפים קמח, קורנפלור ואת אבקת האינסטנט פודינג עד שהבלילה חלקה.

  • 07.

    בעדינות מקפלים פנימה את קצף החלבונים, מוזגים את התערובת מעל הבצק שבתבנית ומחזירים לתנור ל-15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 08.

    פותחים את התנור, מעבירים סכין בדפנות העוגה בעדינות ומנמיכים את המעלות ל אופים במשך שעה נוספת.

  • 09.

    בתום האפייה משאירים את התנור סגור למשך שעתיים.

  • 10.

    מוציאים את העוגה ומגישים לצד פירות טריים וקצפת.

  • 11.

    בתאבון!

הידעת?

עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה, כאלו שרק קונדיטורים מוסמכים יכולים להכין בהצלחה ללא טעויות כלל. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה פירורים לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה. להיפך, היא יכולה להיות קלה ואף מהנה להכנה: קבלו מתכון לעוגת גבינה טעימה וביתית המורכבת מתחתית בצק פריך ומלית גבינות ושמנת, טובה גם לאירוח בחג. מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער או ריבת חלב בצד.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.